Stress traject

Ongeveer 10.000 mensen per jaar komen door stress in de WAO. Eén op de tien werknemers in Nederland krijgt zelfs last van een burn-out. Maar ook vakantiegangers en examenkandidaten vertonen mentale of fysieke klachten door stress.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur helpt om stress veilig en zonder bijwerkingen te verlichten en het onderliggende proces – een verstoorde lichaamsfunctie – te herstellen. Acupunctuur optimaliseert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Er is dan ook werkelijk geen limiet aan de klachten die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek verlaagt acupunctuur het stress hormoon cortisol door het autonomische zenuwstelsel te reguleren. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is acupunctuur dan ook in staat om stressklachten goed te behandelen.