Menopauze traject

Acupunctuur als natuurlijke hormoonregelaar. Met opvliegers en andere overgangsklachten krijgt bijna iedere vrouw te maken.

Heel normaal, maar voor veel vrouwen is het een erg lastige periode. Door de veranderende hormoonhuishouding kunnen er klachten ontstaan zoals nachtzweten, moeheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, gewrichtspijnen en gewichtstoename.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur helpt om allerlei overgangsklachten veilig en zonder bijwerkingen te verlichten en het onderliggende proces – een verstoorde lichaamsfunctie – te herstellen. Acupunctuur optimaliseert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Er is dan ook werkelijk geen limiet aan de klachten die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek helpt acupunctuur goed bij opvliegers (zie hier). Acupunctuur reguleert het autonomische zenuwstelsel en verbetert de doorbloeding door gebieden waar deze verstoord is. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie werkt acupunctuur goed tegen o.a. overgangsklachten.