Darmklachten traject

Acupunctuur als aanjager van de spijsvertering

Zowel het Amerikaanse National Institute of Health Consensus Panel als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben – zelfs met verschillende criteria – vele verschillende soorten klachten aangemerkt als zijnde “goed te behandelen” met acupunctuur, waaronder ook darmklachten zoals buikpijn, spierkrampen, constipatie, diarree. Daarnaast werd acupunctuur ook effectief geacht voor klachten die vaak samengaan met darmproblemen, zoals o.a. stress, onrust, slapeloosheid en premenstruele klachten.

Hoe acupunctuur kan helpen?

Een behandelplan wordt specifiek voor u opgesteld aan de hand van uw constitutie en een scala aan mogelijke andere klachten. Doel is steeds om het optimaal functioneren te bevorderen van het orgaansysteem dat klachten vertoont. Een reeks aan interventies kan worden ingezet, waaronder acupunctuur, voedingstherapie, bewegingstherapie en kruidentherapie, om de gezondheid te bevorderen en de kwaliteit van leven sterk te verbeteren. Resultaten van (Engelstalig) wetenschappelijk onderzoek naar het effect van acupunctuur bij verschillende darmklachten vindt u hier.