Depressie traject

Depressie treft officieel rond de 121 miljoen mensen wereldwijd. Langdurige gevoelens van verdriet, ontmoediging en hopeloosheid hebben een grote invloed op de kwaliteit van het leven. De meeste van ons ervaren zo nu en dan wel eens een “dip”. Het is een natuurlijke reactie op tegenslagen in ons leven. Het kan ook gewoon een weerspiegeling zijn van biochemische onevenwichtigheden in ons lichaam.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur helpt om depressies veilig en zonder bijwerkingen te verlichten en het onderliggende proces – een verstoorde lichaamsfunctie – te herstellen. Acupunctuur optimaliseert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Met een optimaal functionerend lichaam kunnen ziektekiemen niet toeslaan. Er is dan ook werkelijk geen limiet aan de klachten die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Volgens zowel recent wetenschappelijk onderzoek als de Wereldgezondheidsorganisatie is acupunctuur goed in staat om depressies te behandelen.