Hoofdpijn traject

De leeftijd van mensen met chronische pijn is veel lager dan vaak gedacht, gemiddeld 45. 58% van deze patiënten zoekt langer dan een jaar naar een goede behandeling.

Vaak slikt men medicijnen om de pijn te onderdrukken. Dit kan de pijnklacht tijdelijk verhelpen maar pakt niet de oorzaak aan. Grote of kleine pijnklachten, langdurige of kortstondig, pijn is een signaal dat de bloedcirculatie in dat deel van het lichaam is verstoord.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur helpt om pijnklachten veilig en zonder bijwerkingen te verlichten en het onderliggende proces – een verstoorde lichaamsfunctie – te herstellen. Acupunctuur optimaliseert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Er is dan ook werkelijk geen limiet aan de klachten die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek stimuleert acupunctuur de productie in ons lichaam van het anti-pijn hormoon endorfine. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is acupunctuur dan ook in staat om pijnklachten effectief te behandelen.