Slapeloosheid traject

Eén op de tien Nederlanders lijdt aan chronische slapeloosheid. Slapeloosheid heeft betrekking op de kwaliteit van de slaap, niet de duur.

De helft van de totale slaaptijd wordt doorgebracht in lichte slaap, een kwart in diepe slaap en de rest is “droomslaap”. Voldoende slaap uit deze beide laatste slaapfases bepaalt het gevoel lekker geslapen te hebben.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur helpt om slapeloosheid veilig en zonder bijwerkingen te verlichten en het onderliggende proces – een verstoorde lichaamsfunctie – te herstellen. Acupunctuur optimaliseert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Met een optimaal functionerend lichaam kunnen ziektekiemen niet toeslaan. Er is dan ook werkelijk geen limiet aan de klachten die met acupunctuur kunnen worden behandeld. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek reguleert acupunctuur het autonomische zenuwstelsel en verbetert het de bloedcirculatie door gebieden waar deze verstoord is. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie helpt acupunctuur dan ook goed tegen slapeloosheid.