Welke training moet een acupuncturist volgen?

Er is helaas nog teveel verschil in opleidingsniveau tussen acupuncturisten. Zo mag een westerse arts of fysiotherapeut die een relatief korte cursus acupunctuur volgt officieel ook deze therapie aanbieden.

Acupunctuur therapie is echter maar een klein onderdeel van de Chinese traditionele Geneeskunde en vergt een jarenlange academische studie en persoonlijk onderricht om in de praktijk effectief te kunnen toepassen.
drs. Silvio Verbeek heeft een universitaire training gevolgd in het volledige spectrum van de Chinese traditionele Geneeskunde en heeft tijdens en na deze studie post-doctorale trainingen gevolgd bij Chinese professoren in Amerika, Taiwan en Europa. Nog steeds houdt hij tijd vrij om zijn kennis en inzicht van het gehele Chinees medische systeem verder te verdiepen.