Hoeveel acupunctuurbehandelingen zijn er nodig?

Aangezien iedereen - afhankelijk van leeftijd en verschillende parameters rond de belangrijkste klacht (zoals de aard van de symptomen, de duur, intensiteit, etc.) - verschillend reageert, adviseren we clienten om in de meeste gevallen eerst 3 tot 5 acupunctuurbehandelingen in te plannen om de reactiesnelheid van hun lichaam te bepalen. 

Bij de meeste clienten blijkt het lichaam tijdens een Case Review gemiddeld 30 tot 50 (!) symptomen (signalen) te hebben. Het effect van acupunctuur therapie bij zo'n hoeveelheid symptomen duurt dan meestal slechts 1 tot 3 dagen, totdat een hoger functioneringsniveau wordt bereikt. Als gekozen is voor behandeling met botanische geneeskunde, dan adviseren wij eveneens een termijn van 2 weken aan om de reactiesnelheid van het lichaam te kunnen bepalen.

Hierna volgt een Bevindingsverslag. Na de laatste van de 3 tot 5 acupunctuur behandelingen (of na het nemen van de geneeskrachtige botanicals) wordt je response percentage bepaald. Dit gebeurt met behulp van verschillende parameters, zowel subjectieve als objectieve. Je geeft je persoonlijke bevindingen, bijvoorbeeld hoe je klacht is verbeterd en of je op andere gebieden zoals slaap, spijsvertering, energie, etc. verbetering hebt gemerkt. Wij voorzien je daarna van meer objectieve bevindingen door je bloeddruk, hartslag en basistemperatuur in een overzicht te zetten en trends te berekenen. We merken vaak dat de bloeddruk daalt indien deze eerst verhoogd was, en de basistemperatuur verbetert. Na het Bevindingsverslag stellen we - gebaseerd op onze 20+ ervaring - een Behandelplan op dat op jou is afgestemd. Het doel hiervan is om je terug te brengen naar een voor jou op in deze fase van je leven zo optimaal mogelijke gezondheid.