Wat gebeurt er precies tijdens een acupunctuurbehandeling?

We vragen je eerst om een medisch anamnese formulier in te vullen. Dit geeft ons inzicht in het functioneren van de voornaamste lichaamsfuncties, zoals mogelijke pijnklachten of gebieden met abnormale sensaties, slaap, energie, spijsvertering, etc.

Daarnaast geef je je belangrijkste klacht(en) aan en omschrijf je deze in termen van kwaliteit en intensiteit. Vervolgens wordt je naar een behandelingskamer in een rustgevende omgeving gebracht. We stellen vervolgens specifieke vragen aan de hand van de antwoorden die je op het medisch anamnese formulier hebt ingevuld om zo het beste Acupunctuurpunten voorschrift voor je op dat moment samen te stellen. Het Acupunctuurpunten voorschrift verandert steeds, afhankelijk van o.a. je belangrijkste klacht, tijd van het jaar, algehele gesteldheid en menstruatiecyclus (indien van toepassing). 
De meeste acupuncturisten zijn getrained om acupunctuurpunten te selecteren bij of op de lichaamsplek waar je klacht zich voordoet. Op deze wijze gebruiken ze de lokale vasculaire en neurologische functies van het lichaam om de symptomen te behandelen. Echter wij zijn getraind in meerdere stijlen van acupunctuurtherapie en gebruiken ook acupunctuurpunten die op de onderarmen of onderbenen zitten. Op deze wijze kunnen we het vasculaire, neurologische en endocriene stelsel van je hele lichaam inzetten. Hiermee worden snellere, diepere en langdurigere resultaten geboekt.