Specialisaties

In de loop van de meer dan 20 jaar dat hij Chinese geneeskunde gebruikt om patiënten te behandelen, zijn er bepaalde klachten die Silvio vaak is tegen gekomen.
Dit zijn klachten waar hij zich verder in heeft gespecialiseerd.

Menopauze


Heb je last van overgangsklachten? En belemmeren die je meer dan je lief is?
Ik help je menopauze klachten te verlichten en zelfs te laten verdwijnen met acupunctuur en Chinese kruiden. Je zult je weer meer jezelf voelen.

De overgang als een “tweede lente”

Vanuit de Chinese traditionele geneeskunde zien we de overgang als een heel natuurlijk proces en niet als een ziekte. De menopauze betekent lichamelijk het einde van de vruchtbare periode van een vrouw, en brengt vaak ook een psychologische verandering teweeg.

Vooral als het jong is, staat het hele leven en lichaam van een vrouw in het teken van “geven”. Tot een bepaald moment...

Als de overgang begint, komt er namelijk een nieuwe periode aan. Het wordt nu tijd voor jezelf! De beweging van geven hoeft niet meer naar buiten, maar mag nu naar binnen. Het is tijd om te oogsten wat je gezaaid hebt. Je kunt nu genieten van de ervaringen die je hebt opgedaan in je leven, van je wijsheid, van je kinderen en van alles wat je hebt opgebouwd. Dit is jouw “tweede lente”!

Je lichaam maakt zich klaar voor een nieuwe periode, maar onze moderne maatschappij is daar niet echt mee bezig. Die gaat altijd maar door en verwacht dat ook van jou. Het wordt daardoor moeilijk voor vrouwen om echt bij zichzelf te kunnen blijven. Er is eigenlijk geen tijd voor het natuurlijke proces van de “overgang”.

Waarom heb je dan toch klachten, vraag je je misschien af. Er verandert iets in je lichaam. Dat is een intensief proces. Zeker als je lichaam al niet helemaal in balans was, kun je daar echt last van hebben.

Acupunctuur en Chinese traditionele geneeskunde versterken en stimuleren het zelfgenezend vermogen van je lichaam, waardoor er meer balans ontstaat en je echt naar binnen kunt keren en jezelf op de eerste plaats kunt zetten.


Herkent je jezelf in devolgende klachten? Dan kan ik wellicht iets voor je betekenen

  • je hebt last van fysieke overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, fysieke pijn. Dit overvalt je iedere keer weer.
  • je voelt je emotioneel minder stabiel. Je bent opeens verdrietig, of juist boos, en snapt daar niets van. Je voelt je letterlijk niet lekker in je vel zitten en herkent jezelf niet meer.
  • je wilt vooruit en hebt nog allerlei plannen, maar je lichaam zet hier een rem op.
  • Het voelt niet goed om je overgangsklachten te onderdrukken met allerlei onnatuurlijke middeltjes. Je wilt op een natuurlijke en zachte manier werken aan je gezondheid.

Met behulp van acupunctuur, medicinale kruidenpreparaten, voedingsadvies, en de juiste vragen help ik je om de nieuwe versie van jezelf beter te leren kennen en je klachten te verlichten. 

Over mij

Mijn naam is Silvio Verbeek. Ik werk al meer dan 20 jaar als acupuncturist, kruidengeneeskundige en Chinees medisch specialist in de natuurlijke gezondheidszorg. Ik vind het fascinerend hoe ons lichaam werkt en hoe we ons lichaam kunnen ondersteunen om onszelf te genezen. Mijn aanpak is persoonlijk. Ik help je graag om je overgangsklachten op een natuurlijke manier aan te pakken.

Werken met de eeuwenoude kennis van de Chinese traditionele geneeskunde

Uit onderzoeken is gebleken dat acupunctuur en Chinese geneeskunde overgangsklachten kunnen verminderen. De Chinese traditionele geneeskunde heeft zijn kracht al eeuwenlang bewezen. In de praktijk werk ik naast acupunctuur ook met plantaardige geneesmiddelen, Moxa therapie, Hitte therapie, Bewegingstherapie en Cupping. Verder kijk ik ook vanuit het oud Chinese gedachtengoed naar je leefstijl en mindset.

Hoe werkt een traject?

Om je overgangsklachten te behandelen, richt ik me op het herstellen van de balans in je lichaam. Ik pak daarbij ook onderliggende klachten aan die er al langer zijn, zoals bijvoorbeeld metabolische of hormonale verstoringen. Het kan soms een hele puzzel zijn om te onderzoeken waar een bepaalde onbalans vandaan komt.

We starten met een intake gesprek. Daarin hoor ik graag jouw persoonlijk verhaal. Daarna stel ik een Chinees medische holistische diagnose waarbij ik tevens je polsslag analyseer op 6 verschillende plaatsen en 3 verschillende dieptes. Zo kan ik de kwaliteit van de doorbloeding in verschillende gebieden van het lichaam bepalen. Het lichaam laat namelijk op allerlei manieren zien hoe het met je gezondheid is gesteld. Je krijgt na dit intake gesprek meteen ook je eerste acupunctuurbehandeling.

Gemiddeld ben je 3 tot 6 maanden in een traject, maar meestal merk je al eerder iets van verlichting van je klachten. Kruidenpreparaten (zie het als plantaardige voedingssupplementen) zijn ondersteunend, wat juist bij de overgang zo belangrijk is omdat er echt iets in het lichaam veranderd is.

Naarmate we langer bezig zijn met de behandelingen zit er ook meer tijd tussen de behandelingen. Het behandelingstraject heeft dus een begin, een midden en een eind.

Trajecten zijn altijd volledig op maat en persoonlijk op jou afgestemd. Mijn doel is dat je zelf de regie terug krijgt. Ik zal dus ook vertellen hoe ik naar bepaalde dingen kijk. Je mindset is namelijk bepalend voor je leefstijl, en daarmee ook je herstel.

Prijzen

Intake + eerste behandeling:         €90

Vervolgbehandelingen:                  €60

Enkele voorbeelden van hoe Silvio anderen heeft geholpen met overgangsklachten
(vanwege privacy redenen zijn namen niet weergegeven)

“Ik kwam bij Silvio met menopauze klachten waarbij ik constant pijn in mijn lichaam had, erg moe was, opvliegers had en ook 's nachts wakker werd en niet meer in slaap kon komen. Verder had ik altijd dorst en kon ik liters water drinken, en natuurlijk ging ik overdag constant naar het toilet en ook meerdere keren 's nachts. Met andere woorden, iets waar ik hulp bij nodig had. Na maanden van deze situatie raadde een vriend van mij aan om acupunctuur te proberen. Dus dat deed ik, en na een goed consult door Silvio begon hij me te behandelen. Hij gaf me 4 keer per maand acupunctuur en ook Chinese kruiden. Ik begon al verschil te voelen na de eerste week, de lichaamspijn verdween langzaam, mijn slaap verbeterde en de opvliegers waren ook bijna weg. Na de tweede week merkte ik nog meer verbeteringen en Silvio veranderde ook de hoeveelheid Chinese kruiden. Voor mij is deze behandeling iets dat me echt heeft geholpen! Mijn levenskwaliteit is sterk verbeterd en ik raadt vrouwen met soortgelijke klachten ten zeerste aan om onder behandeling bij Silvio te gaan.”                                                                           

 
“Na meer dan 10 jaar allerlei dingen geprobeerd te hebben, kwam ik op aanraden van een vriendin bij Silvio terecht. Nu zijn mijn menopauze klachten al bijna volledig weg en ik ben pas 3,5 maand onder behandeling. Ja, echt fantastisch. Het voelt dag en nacht verschil! Silvio ziet je echt als individu en geeft je een op maat gemaakte behandeling met acupunctuur en kruiden. Zeker aan te raden!”
                                                                         

“Het gaat echt beter nu. Het hevig transpireren is gestopt, opvliegers zijn nu beduidend minder en ik slaap beter.”

                                                                                  

Praktische informatie

Een behandeling duurt maximaal een uur in totaal.
Er kan na iedere behandeling worden betaald via pin of contant.
Acupunctuur wordt vergoed door de aanvullende verzekering. De hoogte van de jaarlijkse vergoeding is afhankelijk van je aanvullende zorgppolis.

Indien je om wat voor reden dan ook niet aanwezig kunt zijn op de gemaakte afspraak, kun je deze telefonisch annuleren. Indien dit niet langer dan 48 uur voor de geplande afspraak is, moet ik het consult helaas in rekening brengen.

Intake boeken?

Ga hier naar het Contactformulier en stuur me een bericht.

Bellen kan natuurlijk ook op tel. 06 - 3434.9727

Veelgestelde vragen

Doen de naalden pijn?

Nee, de acupunctuurnaaldjes zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld injectienaalden uit het ziekenhuis. De acupunctuurnaalden zijn ongeveer even dik als een menselijke haar. Ze doen dus geen pijn, maar je voelt ze natuurlijk wel even bij het inzetten.

Waar kan ik parkeren?

Je kunt voor de deur gratis parkeren.